Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Jaz, po katerem se imenuje Ljubljana

Jaz, po katerem se imenuje Ljubljana Madster
Enkratni gledališki performans Jaz, po katerem se lahko imenuje Ljubljana - Poker si lahko ob 19. uri ogledate na različnih lokacijah na Križevniški, z začetkom pred Križankami.

Jaz, po katerem se imenuje Ljubljana - Poker je spektakularni gledališki performans v režiji umetniškega vodje, priznanega režiserja in prejemnika nagrade Prešernovega sklada 2012, Ivice Buljana, po poeziji Tomaža Šalamuna.

Ivica Buljan je pasionirani Šalamunov oboževalec, ki je za to predstavo pripravil pesmi iz različnih obdobij - od Pokerja, objavljenega leta 1966 do novejših tekstov. Preveden v vse večje jezike, bo Šalamun govorjen v slovenščini, hrvaščini, angleščini, francoščini, španščini in nemščini.

Mednarodno ekipo izvajalcev, ki se je zbrala v Mini teatru vodijo diva Ana Karić, Radko Polič, Niko Goršič, Olga Kacjan in pevka Ditka Haberl. Ob njih so še Marko Mandić, Robert Waltl, Jernej Gašperin in Jose. Pridružili so se jim tudi francoska igralca Laurent Sauvage in Marine de Missol, igralec iz Salvadorja Raoul Ferandez, Stipe Kostanić in Marko Cindrić iz Hrvaške.

Ogled je brezplačen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.