Je kokosovo olje res zdravo za lase?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kokosovo olje velja za čudežno, saj se uporablja tako v kuhinji kot tudi v lepotni industriji.
Oglej si celoten članek

Kokosovo olje se lahko pohvali s številnimi pozitivnimi učinki. Je zdravo, deluje antibakterijsko, vsebuje vitamine … Pravijo tudi, da je primerno za ljudi, ki imajo suhe lase, a portal za življenjski stil, Freundin, trdi, da ni tako.

Olje in voda nista prijatelja. Zaradi kokosovega olja bodo naše konice še bolj suhe, saj lasje zaradi olja, ki prodre globoko v las, vode ne bodo mogli vsrkati. Takoj po nanosu olja na lase se bo sicer zdelo, da je lasem pomagalo, na dolgi rok pa jim škodi, še piše portal.
Z učinkom kokosovega olja na lase so se sicer ukvarjale tudi številne študije. Raziskovalci so prišli do zaključka, da je učinek olja odvisen od tipa las. Tistim, ki imajo tanke in srednje mastne lase, je olje pomagalo. Po preizkusih so povedali, da se je zaradi olja povečal volumen las in da so bili lasje močnejši in bolj sijoči. Osebam s suhimi lasmi pa je olje škodilo, saj so se lasje po uporabi še bolj lomili, nekaterim so začeli celo izpadati.

Poškodovani lasje potrebujejo aminokisline, ki utrjujejo strukturo las. Če boste uporabljali PH nevtralne izdelke in tudi maske za lase, bodo vaši lasje že kmalu bolj zdravi in sijoči.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.