Magazin > Lepota & telo
2568 ogledov

Je kokosovo olje res zdravo za lase?

Kokosovo olje je nepredelano in nerafinirano, bogato z lavrinsko maščobno kislin Žurnal24 main
Kokosovo olje velja za čudežno, saj se uporablja tako v kuhinji kot tudi v lepotni industriji.

Kokosovo olje se lahko pohvali s številnimi pozitivnimi učinki. Je zdravo, deluje antibakterijsko, vsebuje vitamine … Pravijo tudi, da je primerno za ljudi, ki imajo suhe lase, a portal za življenjski stil, Freundin, trdi, da ni tako.

Olje in voda nista prijatelja. Zaradi kokosovega olja bodo naše konice še bolj suhe, saj lasje zaradi olja, ki prodre globoko v las, vode ne bodo mogli vsrkati. Takoj po nanosu olja na lase se bo sicer zdelo, da je lasem pomagalo, na dolgi rok pa jim škodi, še piše portal.
Z učinkom kokosovega olja na lase so se sicer ukvarjale tudi številne študije. Raziskovalci so prišli do zaključka, da je učinek olja odvisen od tipa las. Tistim, ki imajo tanke in srednje mastne lase, je olje pomagalo. Po preizkusih so povedali, da se je zaradi olja povečal volumen las in da so bili lasje močnejši in bolj sijoči. Osebam s suhimi lasmi pa je olje škodilo, saj so se lasje po uporabi še bolj lomili, nekaterim so začeli celo izpadati.

Poškodovani lasje potrebujejo aminokisline, ki utrjujejo strukturo las. Če boste uporabljali PH nevtralne izdelke in tudi maske za lase, bodo vaši lasje že kmalu bolj zdravi in sijoči.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.