Je rešitev v prepovedi alkohola?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pitje na javnih površinah naj bo prepovedano, predlaga ministrstvo.
Oglej si celoten članek

“Ključno je ukrepanje na ravni lokalnih skupnosti,” so glede reševanja težav, povezanih z alkoholom, prepričani na ministrstvu za zdravje. Slovenija je po porabi čistega alkohola še vedno v samem vrhu med državami Evropske unije (EU). Med prvimi smo tudi po umrljivosti in boleznih, ki jih povzroči alkohol.

Prepoved alkohola v javnosti

Vesna-Kerstin Petrič z ministrstva za zdravje podpira prepoved, ki so jo za pitje alkohola na javnih površinah uvedle nekatere občine. Zavzema se, da bi takšna ureditev veljala tudi 
v Ljubljani.

Alkohol naj bo dražji

V prihodnjih dneh bo na Bledu potekala nacionalna konferenca o državni alkoholni politiki, ki je Slovenija še nima. Sledila bo konferenci, ki jo je na isto temo na Švedskem organizirala EU. Predlagali so dvig cen in zmanjševanje dostopnosti alkohola ter prepoved oglaševanja alkohola.

Na ministrstvu opozarjajo tudi, da mladi v trgovinah brez težav kupijo alkohol in da se mladi opijajo vedno bolj zgodaj, kar je tempirana bomba, ki bo eksplodirala s povečanjem števila onkoloških bolnikov čez 20, 30 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.