Jesenska dieta z jabolki

Foto: Žurnal24 Pojejte ga z malico.
Če ste zvesti spremljevalci sezonskih diet, mimo takšne z jabolki ne morete. Je preprosta in hitra, z njo pa boste v enem tednu prečistili organizem, spodbudili prebavo in izgubili nekaj kilogramov.
Oglej si celoten članek

Pred vami je sedemdnevni prehranjevalni načrt, s katerim boste prečistili telo in pospešili metabolizem. Čez dan ne pozabite na pitje zadostnih količin vode. Dieta je priporočljiva za vse, brez manjših ali večjih zdravstvenih težav.

Ponedeljek

Zajtrk: Kos jabolčne pite z manj sladkorja, kozarec delno posnetega mleka.
Malica: Jabolko.
Kosilo: Trdo kuhano jajce, porcija na pari kuhane mešane zelenjave, zabeljene z žličko olivnega olja, limoninim sokom in začimbami po okusu, rezina polnozrnatega kruha.
Malica: Jabolčni frape s pomarančnim sokom.
Večerja: Na žaru pečen telečji zrezek, začinjen z olivnim oljem in začimbami po okusu, kos polnozrnatega kruha. Za sladico pripravite jabolčno čežano.

Torek
Zajtrk: Jogurtu z manj maščobami primešajte naribano jabolko.
Malica: Jabolko.
Kosilo: Na žaru pečene puranje prsi, porcija mešane kuhane zelenjave, začinjene z olivnim oljem, limoninim sokom in začimbami, majhna porcija polnozrnatega riža.
Malica: Pečeno jabolko.
Večerja: Na olivnem olju pečena riba, mešana solata, polnozrnata žemljica.

Sreda

Zajtrk: Kos jabolčne pite z manj sladkorja, kozarec posnetega mleka.
Malica: Jabolko.
Kosilo: 60 gramov testenin s paradižnikovo omako, olivnim oljem in dvema žlicama nastrganega parmezana, porcija zelene solate s paradižnikom.
Malica: Pečeno jabolko.
Večerja: Sto gramov pečene svinjine in porcija na pari kuhane mešane zelenjave, začinjene z olivnim oljem, limono in začimbami. Za sladico pripravite jabolčni frape ali jabolčno čežano.

Četrtek
Zajtrk: Jogurtu z manj maščobami primešajte naribano jabolko.
Malica: Jabolčni frape.
Kosilo: Na žaru pečen puranji zrezek, manjša porcija polnozrnatega riža, na pari kuhana zelenjava, zelena solata, začinjena z olivnim oljem, limono in začimbami.
Malica: Frape iz enega jabolka in ene pomaranče.
Večerja: Dve rezini polnozrnatega kruha s semeni, nekaj rezin lahkega sira, paradižnik in jabolko.

Petek
Zajtrk:
Manjši kos jabolčnega zavitka, kozarec delno posnetega mleka.
Malica: Jabolko.
Kosilo: 60 gramov testenin s paradižnikovo omako, olivnim oljem in dvema žlicama nastrganega parmezana, porcija zelene solate s paradižnikom.
Malica: V pečici pečeno jabolko.
Večerja: Riba, pečena v pečici in začinjena z olivnim oljem, zelena solata z jabolki (začinite jo z limonimim sokom), po želji kos polnozrnatega kruha s semeni.

Sobota

Zajtrk: Kos jabolčnega zavitka, kozarec sveže stisnjenega pomarančnega soka.
Malica: Jogurt z manj maščobami in naribanim jabolkom.
Kosilo: Pečena riba, porcija mešane solate, polnozrnata žemljica, jabolko.
Malica: V pečici pečeno jabolko.
Večerja: Na žaru pečen telečji zrezek, majhna porcija polnozrnatega riža, porcija zelene solate s paradižnikom.

Nedelja

Zajtrk: Jogurt z manj maščob, jabolko.
Malica: Jabolko.
Kosilo:
60 gramov testenin s paradižnikovo omako, olivnim oljem in dvema žlicama nastrganega parmezana. Za sladico pripravite sadno solato.
Malica: Frape pripravite iz enega jabolka in ene pomaranče.
Večerja: Na žaru pečen ribji file, začinjen z olivnim oljem ali tržaško omako, zelena solata s korenčkom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.