Magazin > Lepota & telo
60 ogledov

Jesenska dieta z jabolki

Pojejte ga z malico. Žurnal24 main
Če ste zvesti spremljevalci sezonskih diet, mimo takšne z jabolki ne morete. Je preprosta in hitra, z njo pa boste v enem tednu prečistili organizem, spodbudili prebavo in izgubili nekaj kilogramov.

Pred vami je sedemdnevni prehranjevalni načrt, s katerim boste prečistili telo in pospešili metabolizem. Čez dan ne pozabite na pitje zadostnih količin vode. Dieta je priporočljiva za vse, brez manjših ali večjih zdravstvenih težav.

Ponedeljek

Zajtrk: Kos jabolčne pite z manj sladkorja, kozarec delno posnetega mleka.
Malica: Jabolko.
Kosilo: Trdo kuhano jajce, porcija na pari kuhane mešane zelenjave, zabeljene z žličko olivnega olja, limoninim sokom in začimbami po okusu, rezina polnozrnatega kruha.
Malica: Jabolčni frape s pomarančnim sokom.
Večerja: Na žaru pečen telečji zrezek, začinjen z olivnim oljem in začimbami po okusu, kos polnozrnatega kruha. Za sladico pripravite jabolčno čežano.

Torek
Zajtrk: Jogurtu z manj maščobami primešajte naribano jabolko.
Malica: Jabolko.
Kosilo: Na žaru pečene puranje prsi, porcija mešane kuhane zelenjave, začinjene z olivnim oljem, limoninim sokom in začimbami, majhna porcija polnozrnatega riža.
Malica: Pečeno jabolko.
Večerja: Na olivnem olju pečena riba, mešana solata, polnozrnata žemljica.

Sreda

Zajtrk: Kos jabolčne pite z manj sladkorja, kozarec posnetega mleka.
Malica: Jabolko.
Kosilo: 60 gramov testenin s paradižnikovo omako, olivnim oljem in dvema žlicama nastrganega parmezana, porcija zelene solate s paradižnikom.
Malica: Pečeno jabolko.
Večerja: Sto gramov pečene svinjine in porcija na pari kuhane mešane zelenjave, začinjene z olivnim oljem, limono in začimbami. Za sladico pripravite jabolčni frape ali jabolčno čežano.

Četrtek
Zajtrk: Jogurtu z manj maščobami primešajte naribano jabolko.
Malica: Jabolčni frape.
Kosilo: Na žaru pečen puranji zrezek, manjša porcija polnozrnatega riža, na pari kuhana zelenjava, zelena solata, začinjena z olivnim oljem, limono in začimbami.
Malica: Frape iz enega jabolka in ene pomaranče.
Večerja: Dve rezini polnozrnatega kruha s semeni, nekaj rezin lahkega sira, paradižnik in jabolko.

Petek
Zajtrk:
Manjši kos jabolčnega zavitka, kozarec delno posnetega mleka.
Malica: Jabolko.
Kosilo: 60 gramov testenin s paradižnikovo omako, olivnim oljem in dvema žlicama nastrganega parmezana, porcija zelene solate s paradižnikom.
Malica: V pečici pečeno jabolko.
Večerja: Riba, pečena v pečici in začinjena z olivnim oljem, zelena solata z jabolki (začinite jo z limonimim sokom), po želji kos polnozrnatega kruha s semeni.

Sobota

Zajtrk: Kos jabolčnega zavitka, kozarec sveže stisnjenega pomarančnega soka.
Malica: Jogurt z manj maščobami in naribanim jabolkom.
Kosilo: Pečena riba, porcija mešane solate, polnozrnata žemljica, jabolko.
Malica: V pečici pečeno jabolko.
Večerja: Na žaru pečen telečji zrezek, majhna porcija polnozrnatega riža, porcija zelene solate s paradižnikom.

Nedelja

Zajtrk: Jogurt z manj maščob, jabolko.
Malica: Jabolko.
Kosilo:
60 gramov testenin s paradižnikovo omako, olivnim oljem in dvema žlicama nastrganega parmezana. Za sladico pripravite sadno solato.
Malica: Frape pripravite iz enega jabolka in ene pomaranče.
Večerja: Na žaru pečen ribji file, začinjen z olivnim oljem ali tržaško omako, zelena solata s korenčkom.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.