Jetrtna pašteta

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Za dobr zajtk, večerjo ali predjed pripravite okusno domačo jetrno pašteto.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 1 1/2 kg jeter
  • 3-4 kg potrebušine
  • 3-4 velike čebule
  • 7-8 strokov česna
  • poper
  • sol
  • začimbe
  • paprika
  • limonina lupina

Priprava:

  • Za jetrno pašteto vse sestavine dvakrat zmeljemo in temeljito prepražimo.
  • Ko je masa še topla, jo damo v kozarce za vlaganje in pustimo, da se ohladi. Nato kozarce zapremo.
  • Uro in pol kuhamo na pari na 80° C. Maso vzamemo iz lonca šele po enem dnevu ali dveh.
  • Postrežemo s črnim kruhom in drobnjakom s papriko ter z vinom.

več receptov za namaze poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.