Magazin
60 ogledov

Jetrtna pašteta

pašteta Shutterstock
Za dobr zajtk, večerjo ali predjed pripravite okusno domačo jetrno pašteto.

Sestavine:

  • 1 1/2 kg jeter
  • 3-4 kg potrebušine
  • 3-4 velike čebule
  • 7-8 strokov česna
  • poper
  • sol
  • začimbe
  • paprika
  • limonina lupina

Priprava:

  • Za jetrno pašteto vse sestavine dvakrat zmeljemo in temeljito prepražimo.
  • Ko je masa še topla, jo damo v kozarce za vlaganje in pustimo, da se ohladi. Nato kozarce zapremo.
  • Uro in pol kuhamo na pari na 80° C. Maso vzamemo iz lonca šele po enem dnevu ali dveh.
  • Postrežemo s črnim kruhom in drobnjakom s papriko ter z vinom.

več receptov za namaze poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.