Josipoviću nagrada za glasbeni album

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hrvaški predsednik Ivo Josipović je med letošnjimi dobitniki hrvaške diskografske nagrade porin classic, ki so jo v ponedeljek zvečer podelili v zagrebški koncertni dvorani Vatroslav Lisinski.
Oglej si celoten članek

Josipović je bil izbran za najboljšega skladatelja, in sicer za avtorski album sodobne klasične glasbe Passo sempio. Kipec porina je namesto Josipovića, ki se prireditve ni mogel udeležiti, prevzela pianistka Katarina Krpan, ki igra Josipovićeve skladbe na omenjenem albumu. Josipovićev album je bil nominiran tudi za najboljši album klasične glasbe in najboljšo produkcijo. Na prireditvi v Zagrebu so sicer podelili več porinov za dosežke v klasični in jazz glasbi.

Po dva porina sta dobila čembalist Pavao Mašić in jazz glasbenik Miro Kadoić, medtem ko je porina za življenjsko delo prejel slavni hrvaški hornist Radovan Vlatković. Nagrajence so v glasbenem programu spremljali simfoniki Hrvaške radiotelevizije (HRT), ki jih je vodil dirigent Mladen Tarbuk.

Porin je nagrada Hrvaške glasbene unije (HGU), ki je letos podelila prestižne kipce v 52 kategorijah, za katere je prejela 1.546 nominacij. Porina za pop in rock glasbo so podelili 5. maja na Reki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.