Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Josipoviću nagrada za glasbeni album

"Če se bo pokazalo, da nisem kršil ustave, pa bom zahteval, naj premierka odstop Žurnal24 main
Hrvaški predsednik Ivo Josipović je med letošnjimi dobitniki hrvaške diskografske nagrade porin classic, ki so jo v ponedeljek zvečer podelili v zagrebški koncertni dvorani Vatroslav Lisinski.

Josipović je bil izbran za najboljšega skladatelja, in sicer za avtorski album sodobne klasične glasbe Passo sempio. Kipec porina je namesto Josipovića, ki se prireditve ni mogel udeležiti, prevzela pianistka Katarina Krpan, ki igra Josipovićeve skladbe na omenjenem albumu. Josipovićev album je bil nominiran tudi za najboljši album klasične glasbe in najboljšo produkcijo. Na prireditvi v Zagrebu so sicer podelili več porinov za dosežke v klasični in jazz glasbi.

Po dva porina sta dobila čembalist Pavao Mašić in jazz glasbenik Miro Kadoić, medtem ko je porina za življenjsko delo prejel slavni hrvaški hornist Radovan Vlatković. Nagrajence so v glasbenem programu spremljali simfoniki Hrvaške radiotelevizije (HRT), ki jih je vodil dirigent Mladen Tarbuk.

Porin je nagrada Hrvaške glasbene unije (HGU), ki je letos podelila prestižne kipce v 52 kategorijah, za katere je prejela 1.546 nominacij. Porina za pop in rock glasbo so podelili 5. maja na Reki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.