Junij v znamenju žensk

Foto: Žurnal24 Junij bo mesec za filmske večere s prijateljicami. (Foto: Kolosej)
Poletno sušo, ki je značilna za kinematografe, bo odžejala premiera dolgo pričakovanega nadaljevanja filma Seks v mestu.
Oglej si celoten članek

Film, o katerem se te dni največ piše, v četrtek (3. junija; Kolosej, Planet Tuš) končno prihaja na slovenska platna. Carrie, Mirando, Samantho in Charlotte čakajo nove dogodivščine v vročem Abu Dabiju. Da se dekleta znova (v prvem delu se je Carrie po propadli poroki s prijateljicami tolažila v Mehiki) selijo iz urbanega New Yorka, je zmotilo marsikaterega kritika. "Ni seksa in ni mesta," pravijo.

 

Dan prej (2. junija) bo v ljubljanski Kinodvor prišla drama Greva, ki jo je režiral Sam Mendes, nekdanji mož igralke Kate Winslet. Film govori o paru, ki pričakuje svojega prvega otroka, pred rojstvom pa se odpravita na potovanje po Ameriki, na katerem obiščeta vse svoje bližnje, ki tam živijo – brate, sestre, bivše sošolce, službene kolege. Ocenjujeta jih z mislijo na to, ali želita svojega otroka vzgojiti v takšnem okolju.

 

Od četrtka, 10. junija, bo na rednem sporedu Kinodvora film mlade perujske režiserke Claudie Llose Mleko bridkosti. Film je bil na berlinskem filmskem festivalu nagrajen z zlatim medvedom, nominiran za oskarja v kategoriji tujejezičnih filmov, navdušil pa je tudi obiskovalce ljubljanskega Liffa. Poetično nabit film govori o temačnem obdobju novejše perujske zgodovine in travmah zlorabljenih perujskih žensk.

 

Foto: Žurnal24 Mleko bridkosti

 

 

Mladi zaljubljenci boste svojo simpatijo lahko od 17. junija (Kolosej, Planet Tuš) na zmenek odpeljali na ogled filma Poslednja pesem, v kateri se zaljubita Miley Cyrus in Bobby Coleman. Najstniške težavice, sprti starši, počitnice pri odtujenem očetu in prva velika ljubezen … Z vsem tem se spopada 17-letna Veronica.

 

Ljubitelji grozljik boste na svoj račun prišli od 24. junija (Kolosej, Planet Tuš) naprej, ko bo strašila Mora na ulici brestov. Grozljivi Freddy se vrača na velika platna in krade spanec skupini najstnikov, ki ugotovijo, da se njihove sanje spreminjajo v krvave umore v resničnem svetu.

 

Tisti, ki ne marate grozljivk, pa si prav tako od 24. junija (Kolosej, Planet Tuš) lahko ogledate akcijsko komedijo Morilci, v katerem v glavnih vlogah igrata Katherine Heigl in Ashton Kutcher.

 

Med 21. in 27. junijem bo v Kinodvoru teden egiptovskega filma, kjer si boste lahko ogledali filme Mumija, Siraa Fil-Wadi, Bab el hadid, Asef Ala El-Ezaag in Tabbakh Al Rayyes. Filmi so opremljeni z angleškimi podnapisi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.