Magazin > Film & Glasba & TV
3 ogledov

Junij v znamenju žensk

Junij bo mesec za filmske večere s prijateljicami. (Foto: Kolosej) Žurnal24 main
Poletno sušo, ki je značilna za kinematografe, bo odžejala premiera dolgo pričakovanega nadaljevanja filma Seks v mestu.

Film, o katerem se te dni največ piše, v četrtek (3. junija; Kolosej, Planet Tuš) končno prihaja na slovenska platna. Carrie, Mirando, Samantho in Charlotte čakajo nove dogodivščine v vročem Abu Dabiju. Da se dekleta znova (v prvem delu se je Carrie po propadli poroki s prijateljicami tolažila v Mehiki) selijo iz urbanega New Yorka, je zmotilo marsikaterega kritika. "Ni seksa in ni mesta," pravijo.

 

Dan prej (2. junija) bo v ljubljanski Kinodvor prišla drama Greva, ki jo je režiral Sam Mendes, nekdanji mož igralke Kate Winslet. Film govori o paru, ki pričakuje svojega prvega otroka, pred rojstvom pa se odpravita na potovanje po Ameriki, na katerem obiščeta vse svoje bližnje, ki tam živijo – brate, sestre, bivše sošolce, službene kolege. Ocenjujeta jih z mislijo na to, ali želita svojega otroka vzgojiti v takšnem okolju.

 

Od četrtka, 10. junija, bo na rednem sporedu Kinodvora film mlade perujske režiserke Claudie Llose Mleko bridkosti. Film je bil na berlinskem filmskem festivalu nagrajen z zlatim medvedom, nominiran za oskarja v kategoriji tujejezičnih filmov, navdušil pa je tudi obiskovalce ljubljanskega Liffa. Poetično nabit film govori o temačnem obdobju novejše perujske zgodovine in travmah zlorabljenih perujskih žensk.

 

Mleko bridkosti | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Mladi zaljubljenci boste svojo simpatijo lahko od 17. junija (Kolosej, Planet Tuš) na zmenek odpeljali na ogled filma Poslednja pesem, v kateri se zaljubita Miley Cyrus in Bobby Coleman. Najstniške težavice, sprti starši, počitnice pri odtujenem očetu in prva velika ljubezen … Z vsem tem se spopada 17-letna Veronica.

 

Ljubitelji grozljik boste na svoj račun prišli od 24. junija (Kolosej, Planet Tuš) naprej, ko bo strašila Mora na ulici brestov. Grozljivi Freddy se vrača na velika platna in krade spanec skupini najstnikov, ki ugotovijo, da se njihove sanje spreminjajo v krvave umore v resničnem svetu.

 

Tisti, ki ne marate grozljivk, pa si prav tako od 24. junija (Kolosej, Planet Tuš) lahko ogledate akcijsko komedijo Morilci, v katerem v glavnih vlogah igrata Katherine Heigl in Ashton Kutcher.

 

Med 21. in 27. junijem bo v Kinodvoru teden egiptovskega filma, kjer si boste lahko ogledali filme Mumija, Siraa Fil-Wadi, Bab el hadid, Asef Ala El-Ezaag in Tabbakh Al Rayyes. Filmi so opremljeni z angleškimi podnapisi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.