Kačjeglavka prestrašila Britance

Foto: Žurnal24 Kačjeglavka lahko do tri dni preživi tudi na suhem.
Ulov ribe vrste velika kačjeglavka, ki je nevarna tudi človeku, je nemalo prestrašil prebivalce Velike Britanije. Strokovnjaki javnost mirijo.
Oglej si celoten članek

Ribič Andy Alder iz Withama severno od Londona je bil nemalo presenečen, ko je namesto ščuke iz reke potegnil dobrih 14 kilogramov težko kačjeglavko. Ker ni vedel, za katero ribo gre, je njeno fotografijo poslal strokovnjakom. Ti so potrdili, da gre za vrsto, ki naj bi sicer živela le v jugovzhodni Aziji.

Riba lahko zraste do metra in pol, v ustih pa ima zelo ostre zobe, s katerimi napada druge ribe, dvoživke in celo majhne ptiče, v samoobrambi pa celo človeka. Posebnost te ribe je tudi njena sposobnost, da lahko do tri dni preživi na suhem, zahvaljujoč primitivnim pljučem.

Strokovnjaki menijo, da je riba v reko prišla tako, da je pobegnila iz kakega akvarija ali pa jo je vanjo nekdo namerno izpustil. Zaradi mrzlih britanskih rek pa ni bojazni, da bi se lahko nevarna vrsta v reki naselila za stalno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.