Magazin > Bizarno
170 ogledov

Kačjeglavka prestrašila Britance

Kačjeglavka lahko do tri dni preživi tudi na suhem. Žurnal24 main
Ulov ribe vrste velika kačjeglavka, ki je nevarna tudi človeku, je nemalo prestrašil prebivalce Velike Britanije. Strokovnjaki javnost mirijo.

Ribič Andy Alder iz Withama severno od Londona je bil nemalo presenečen, ko je namesto ščuke iz reke potegnil dobrih 14 kilogramov težko kačjeglavko. Ker ni vedel, za katero ribo gre, je njeno fotografijo poslal strokovnjakom. Ti so potrdili, da gre za vrsto, ki naj bi sicer živela le v jugovzhodni Aziji.

Riba lahko zraste do metra in pol, v ustih pa ima zelo ostre zobe, s katerimi napada druge ribe, dvoživke in celo majhne ptiče, v samoobrambi pa celo človeka. Posebnost te ribe je tudi njena sposobnost, da lahko do tri dni preživi na suhem, zahvaljujoč primitivnim pljučem.

Strokovnjaki menijo, da je riba v reko prišla tako, da je pobegnila iz kakega akvarija ali pa jo je vanjo nekdo namerno izpustil. Zaradi mrzlih britanskih rek pa ni bojazni, da bi se lahko nevarna vrsta v reki naselila za stalno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.