Kadilske igre v lokalih

Foto: Žurnal24 V Minneapolisu so vsi obiskovalci lokalov tudi – igralci.
Številni lastniki lokalov v ameriški zvezni državi Minnesota kljubujejo državnemu protikadilskemu zakonu v slogu znamenitega Shakespearovega stavka "ves svet je oder".
Oglej si celoten članek

Ameriški gostinci so naveličani tega, da morajo goste pošiljati na mraz in da jim upada promet, zato so poiskali luknje v protikadilskem zakonu. Ta namreč dopušča kajenje v gledaliških predstavah. Tako so lastniki lokalov začeli tiskati gledališke liste, njihovi obiskovalci pa so postali igralci. Pepelniki služijo kot gledališki rekviziti, obiskovalci lokala pa nastopajo kot igralci, tako da sedijo v baru, se pogovarjajo, pijejo in kadijo – tako kot pred uveljavitvijo zakona.

Po pritožbah je prejšnji teden ministrstvo za zdravje v Minnesoti naznanilo, da so tako imenovane "kadilske igre" protizakonite, in zagrozilo lastnikom lokalov, ki igre uprizarjajo, s kaznimi, ki dosegajo tudi 6500 evrov. Z igrami naj bi lastniki lokalov kršili zakon o svobodi do dihanja. Na ministrstvu pričakujejo, da bodo vsi lokali svoje delovanje uskladili s protikadilskim zakonom.

"Kadilske igre" pa so ugodna rešitev za male gostinske objekte, v katerih se že leta družijo generacije delavcev. Po uveljavitvi zakona so namreč prihodki teh malih gostincev upadli tudi za tretjino. Kljub grožnjam države nekateri gostinci še naprej prirejajo "predstave". V ZDA se je sicer v sklopu kampanje Otroci brez tobaka (Tobacco-Free Kids) za prepoved kajenja v barih in restavracijah odločilo 23 držav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.