Kaj narediti ob izgubi potnega lista

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kaj narediti ob potresu, demonstracijah ali izgubi potnega lista.
Oglej si celoten članek

Ali bi se, če bi se včeraj kot turist znašli na območju Italije, ki ga je prizadel potres, znali odzvati? Prav bi ravnali, če bi poklicali veleposlaništvo Slovenije v Italiji ter konzularni sektor ministrstva za zunanje zadeve (MZZ) ali dežurne službe MZZ (01/478 23 05 in 01/478 22 19). Številki imejte, kadar ste na poti, vedno s seboj.

Izgubljeni potni list

Priporočljivo je, da pred odhodom na potovanje pridobite overjeno kopijo potnega lista, ki jo hranite drugje kot original. Če potni list v tujini izgubite, morate to prijaviti policiji, saj boste za pridobitev dokumenta, s katerim boste prišli domov, potrebovali potrdilo policije o prijavi izgube ali kraje dokumenta in fotografijo. Poleg tega boste morali na diplomatsko-konzularnem predstavništvu Slovenije v državi, kjer ste, dokazati svojo identiteto, zato morate imeti s sabo še en osebni dokument s fotografijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.