Magazin
74 ogledov

Kaj narediti ob izgubi potnega lista

potovanje ženska Shutterstock
Kaj narediti ob potresu, demonstracijah ali izgubi potnega lista.

Ali bi se, če bi se včeraj kot turist znašli na območju Italije, ki ga je prizadel potres, znali odzvati? Prav bi ravnali, če bi poklicali veleposlaništvo Slovenije v Italiji ter konzularni sektor ministrstva za zunanje zadeve (MZZ) ali dežurne službe MZZ (01/478 23 05 in 01/478 22 19). Številki imejte, kadar ste na poti, vedno s seboj.

Izgubljeni potni list

Priporočljivo je, da pred odhodom na potovanje pridobite overjeno kopijo potnega lista, ki jo hranite drugje kot original. Če potni list v tujini izgubite, morate to prijaviti policiji, saj boste za pridobitev dokumenta, s katerim boste prišli domov, potrebovali potrdilo policije o prijavi izgube ali kraje dokumenta in fotografijo. Poleg tega boste morali na diplomatsko-konzularnem predstavništvu Slovenije v državi, kjer ste, dokazati svojo identiteto, zato morate imeti s sabo še en osebni dokument s fotografijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.