Magazin
102 ogledov

Sedem pivskih destinacij

pivo Shutterstock
Od poceni piva do vrhunskega vina. Na spletni strani Skyscanner so poiskali sedem evropskih mest, ki se jih bodo razveselili vsi, ki si občasno radi privoščijo kozarček ali dva.

Pivo za vsak žep, Budimpešta, Madžarska. Če ste ljubitelj piva, potem je Budimpešta prava za vas. Tam se boste zagotovo razveselili cene piva, ki naj bi bila med najcenejšimi v Evropi. Če se boste tja odpravili poleti, boste poleg poceni piva deležni veliko zabave, ki jo ponujajo različni pivski vrtovi.

Pivo na splavu, Beograd, Srbija. V mestu, ki zaživi ponoči, se v poletnem času odpravite na splav. Splavi že leta in leta slovijo kot kraj, kjer se zagotovo ne boste dolgočasili, kozarec piva pa vas ne bo pustil hladnih. Za pravi užitek pa obisk Beograda predlagajo v mesecu avgustu, ko se tam odvija tradicionalni festival Belgrade Beer Fest.

Pivo vsepovsod, Munchen, Nemčija. Oktoberfest vsako leto privabi več kot pet milijonov ljudi in pretoči več kot šest milijonov litrov piva. Tudi če se tja odpravite v drugih mesecih, ne boste žejni, saj je mesto bogato s pivnicami. Poseben užitek pa poiščite v pivskih vrtovih.

Absint in vino v potokih, Pariz, Francija. Absint – zelena skušnjava velja za pijačo umetnikov, intelektualcev in boemov. V zadnjem desetletju 19. stoletja se je val hedonizma razširil po vsej Franciji, absint, ki ima tudi sloves afrodiziaka, pa je dobil prav posebno mesto. Če imate raje žlahtno kapljico, pa vas bodo zagotovo navdušile degustacije vin, ki jih v pomladnih in poletnih mesecih vinarji pripravijo v Parizu.

Japonski užitek, London, Anglija. Nekoliko nenavaden izbor, pa vendar. Snovalci seznama, tokrat v Londonu, predlagajo obisk Japonskega centra, kjer imajo na voljo največ vrst riževega vina v Evropi. V centru organizirajo redne degustacije, kjer lahko radovedni sladokusci preizkusijo, katera različica jim je najbolj všeč.

Viski brez omejitev, Edinburg, Škotska. Škotska ni za sramežljive. V destilarni viskija spoznajte skrivnost "vode življenja" in preizkusite tradicionalni škotski malt – viski, ki je narejen iz sladu ječmena.

Vodka, Krakov, Poljska. Če pomislimo na vodko, najverjetneje pomislimo na Moskvo, domače mesto omenjene pijače. Vendar pa boste za vodko odšteli dosti manj, če si jo boste privoščili v Krakovu. Bari v starih hiškah, pivske kleti z zgodovinskim ozračjem in vodka za vsak žep.

Na zdravje!

Komentarjev 1
  • Esko 10:23 24.maj 2012.

    [url="http://www.trivago.si/beograd-444550"]na trivagu[/url] sem našel še dosti več znamenitosti o beogradu recimo. Ker sem se seznanil s podrobnostmi preden sem potoval mi je bilo zato mnogo lažje