Kaj se zgodi, če si privoščimo dremež po kosilu?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Prijeten dremež po kosilu je lahko ena izmed skušnjav, ki si jo rad privošči skoraj vsak. A strokovnjaki pri tem opozarjajo, da popoldanski spanec ni najbolj zdrava izbira …
Oglej si celoten članek

Kakršne koli želje po spancu takoj za tem, ko zaključimo s kosilom, je po priporočilu strokovnjakov smiselno odložiti vsaj za dve uri.

Razlog za odložitev spanca po kosilu v prvi vrsti leži v povišanem izločanju želodčne kisline.Ležeči položaj takrat namreč ni najbolj ustrezna izbira, saj spodbuja povišano izločanje le-te. Ta navada tako lahko privede do želodčnih problemov in ni ravno koristna pri sami borbi s kilogrami.

Če bo vaše kosilo lahko in bolj zelenjavno obarvano, boste po njem veliko manj utrujeni in želja po spanju bo neprimerljivo manjša kot v primeru vnosa težkih ogljikovih hidratov. Prav tako se je priporočljivo izogibati obilnejšim obrokom in slednje rajši zamenjati za manjše in bolj pogoste. V povprečju strokovnjaki priporočajo prehranjevanje na eno do tri ure in izogibanje jedem, ki vsebujejo maščobo, saj tudi to vodi v povišano tveganje za nastanek želodčne kisline.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.