Magazin > Lepota & telo
113 ogledov

Kaj se zgodi, če si privoščimo dremež po kosilu?

Spanje Profimedias
Prijeten dremež po kosilu je lahko ena izmed skušnjav, ki si jo rad privošči skoraj vsak. A strokovnjaki pri tem opozarjajo, da popoldanski spanec ni najbolj zdrava izbira …

Kakršne koli želje po spancu takoj za tem, ko zaključimo s kosilom, je po priporočilu strokovnjakov smiselno odložiti vsaj za dve uri.

Razlog za odložitev spanca po kosilu v prvi vrsti leži v povišanem izločanju želodčne kisline.Ležeči položaj takrat namreč ni najbolj ustrezna izbira, saj spodbuja povišano izločanje le-te. Ta navada tako lahko privede do želodčnih problemov in ni ravno koristna pri sami borbi s kilogrami.

Če bo vaše kosilo lahko in bolj zelenjavno obarvano, boste po njem veliko manj utrujeni in želja po spanju bo neprimerljivo manjša kot v primeru vnosa težkih ogljikovih hidratov. Prav tako se je priporočljivo izogibati obilnejšim obrokom in slednje rajši zamenjati za manjše in bolj pogoste. V povprečju strokovnjaki priporočajo prehranjevanje na eno do tri ure in izogibanje jedem, ki vsebujejo maščobo, saj tudi to vodi v povišano tveganje za nastanek želodčne kisline.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.