Kaj vaš nos pove o vas

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Največ težav so predstavljali nosovi Slovanov.
Oglej si celoten članek

Ruski znanstveniki so preučevali obrazne lastnosti ljudi, ki živijo v Evropi. Izmerili so višino ličnic 500 ljudi iz 22 evropskih držav. Podatke, ki so jih dobili, so primerjali s podatki o različnem podnebju in genetskih lastnostih. Na obliko obraza in nosu namreč pomembno vpliva tudi podnebje, v katerem posamezniki živijo.  

Znanstveniki menijo, da bi nekatere oblike obraza in nosu lahko bili posledica bolezni. Na videz ne vpliva samo temperatura, ampak tudi vlaga. Prilagajanje zelo hladnemu in suhemu severno azijskemu podnebju je drugačno od prilagajanja na podnebje severne in severovzhodne Evrope. Ljudje, ki živijo v ekstremno hladnem podnebju, imajo drugačno obliko nosu in tudi strukturo lic.

Največ težav z zaključki so imeli pri Slovanih. Težava je namreč bila v tem, da so se slovanska plemena združevala z drugimi plemeni, pri čemer so potomci prevzemali lastnosti drugih plemen. Znanstveniki so imeli težave tudi z določanjem izvornih slovanskih lastnosti, saj so mrtve upepeljevali. Tako znanstveniki niso mogli določiti, katere spremembe so nastale zaradi vpliva podnebja. 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.