Kajenje lahko krivo za mehkega

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Med 18 in 30 milijonov moških ima težave z erekcijo, kaže študija, ki so jo oparvili na univerzi v Massachusettsu. Erektilno disfunkcija se ponavadi pojavi v zgodnjih 40-ih, zanjo pa je značilno, da erekcija ni dovolj močna ali pa je sploh ni.
Oglej si celoten članek

V večini primerov je za erektilno disfunkcijo kriv diabetes, sledijo bolezni srca in ožilja, bolezni ledvic in multipla skleroza.

Kadar ne gre za bolezen, vzrok tiči v neprimernem življenakem slogu –  kajenje, alkohol in uživanje drog slabšajo pretok krvi v moški spolni organ. Kadilci imajo dvakrat več možnosti za težave z erekcijo kot nekadilci. Težave lahko imajo tudi moški s preveliko telesno težo. Erektilna disfunkcija se pojavi tudi zaradi stresa in depresije.

Erektilna motnja včasih napoveduje druge hujše bolezni, kot so srčna ali možganska kap ali srčno žilne bolezni. 

Kadar se pojavijo težave z erekcijo, stopite do zdravnika, ki bo opravil krvne teste za diabetes in izključil druge bolezni. Če težave niso fizične, večini moškim pomaga sprememba načina življenja: opustite ali zmanjšajte kajenje in pitje alkoholain se posvetite rekreaciji. Zdravnik vam lahko predpiše ustrezna zdravila, poleg Viagre pomagajo  še Cialis, Levitra,  Staxyn, and Stendra. Tablete pospešijo pretok krvi v penis. Večinoma jih moški jemljejo oralno, nekateri pa si učinkovino z injekcijo vbrizgajo neposredno v penis, kar povzrioči močnejšo in daljšo erekcijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.