Magazin > Lepota & telo
66 ogledov

Kajenje lahko krivo za mehkega

erekcija penis Žurnal24 main
Med 18 in 30 milijonov moških ima težave z erekcijo, kaže študija, ki so jo oparvili na univerzi v Massachusettsu. Erektilno disfunkcija se ponavadi pojavi v zgodnjih 40-ih, zanjo pa je značilno, da erekcija ni dovolj močna ali pa je sploh ni.

V večini primerov je za erektilno disfunkcijo kriv diabetes, sledijo bolezni srca in ožilja, bolezni ledvic in multipla skleroza.

Kadar ne gre za bolezen, vzrok tiči v neprimernem življenakem slogu –  kajenje, alkohol in uživanje drog slabšajo pretok krvi v moški spolni organ. Kadilci imajo dvakrat več možnosti za težave z erekcijo kot nekadilci. Težave lahko imajo tudi moški s preveliko telesno težo. Erektilna disfunkcija se pojavi tudi zaradi stresa in depresije.

Erektilna motnja včasih napoveduje druge hujše bolezni, kot so srčna ali možganska kap ali srčno žilne bolezni. 

Kadar se pojavijo težave z erekcijo, stopite do zdravnika, ki bo opravil krvne teste za diabetes in izključil druge bolezni. Če težave niso fizične, večini moškim pomaga sprememba načina življenja: opustite ali zmanjšajte kajenje in pitje alkoholain se posvetite rekreaciji. Zdravnik vam lahko predpiše ustrezna zdravila, poleg Viagre pomagajo  še Cialis, Levitra,  Staxyn, and Stendra. Tablete pospešijo pretok krvi v penis. Večinoma jih moški jemljejo oralno, nekateri pa si učinkovino z injekcijo vbrizgajo neposredno v penis, kar povzrioči močnejšo in daljšo erekcijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.