Kajenje na plaži prepovedano

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Italijanska plaža čisto blizu nas se loteva nekadilskega poskusa. V mestecu Bibione, kamor na pesek in pod sončnike radi švignejo tudi Primorci, bo na 500 metrih plaže kajenje prepovedano.
Oglej si celoten članek

To bo prva javna plaža v Italiji, kjer velja prepoved kajenja, pravijo v Bibioneju in dodajajo, da bo poziv kopalcem "politično korekten". "Dragi gost, tukaj preizkušamo pobudo omejevanja ali popolne prepovedi kajenja na plaži. Vabimo vas, da sodelujete in nam posredujete svoje vtise," bodo lahko prebrali obiskovalci nekadilske plaže. Slogan poskusa pa bo: "Ni prepoved, je pa pravica imeti čisto plažo."

"Mesto brez emisij"

Podžupan še dodaja, da bo Bibione tudi med prvimi v Evropi, saj naj bi prepoved kajenja že veljala le na eni od francoskih plaž. "Za nas je ta akcija začetek večjega projekta – postati želimo mesto brez emisij," je pojasnil podžupan. Poskus se začenja danes, "obiskovalce bodo opozarjali stevardi in stevardese, morebitni kršitelji pa ne bodo kaznovani", napovedujejo v Bibioneju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • Syn
    20:47 6. Avgust 2011.

    Potem pa kr naj zaprejo plažo. Pa ko sem že mislil da bolj idiotskih zakonov glede kajenja skoraj več ni. …

  • 19:37 6. Avgust 2011.

    zadnji čas, pri nas bi bilo treba storiti enako!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.