Magazin
22 ogledov

Kajenje na plaži prepovedano

plaža, Italija Shutterstock
Italijanska plaža čisto blizu nas se loteva nekadilskega poskusa. V mestecu Bibione, kamor na pesek in pod sončnike radi švignejo tudi Primorci, bo na 500 metrih plaže kajenje prepovedano.

To bo prva javna plaža v Italiji, kjer velja prepoved kajenja, pravijo v Bibioneju in dodajajo, da bo poziv kopalcem "politično korekten". "Dragi gost, tukaj preizkušamo pobudo omejevanja ali popolne prepovedi kajenja na plaži. Vabimo vas, da sodelujete in nam posredujete svoje vtise," bodo lahko prebrali obiskovalci nekadilske plaže. Slogan poskusa pa bo: "Ni prepoved, je pa pravica imeti čisto plažo."

"Mesto brez emisij"

Podžupan še dodaja, da bo Bibione tudi med prvimi v Evropi, saj naj bi prepoved kajenja že veljala le na eni od francoskih plaž. "Za nas je ta akcija začetek večjega projekta – postati želimo mesto brez emisij," je pojasnil podžupan. Poskus se začenja danes, "obiskovalce bodo opozarjali stevardi in stevardese, morebitni kršitelji pa ne bodo kaznovani", napovedujejo v Bibioneju.

Komentarjev 2
  • Syn 20:47 06.avgust 2011.

    Potem pa kr naj zaprejo plažo. Pa ko sem že mislil da bolj idiotskih zakonov glede kajenja skoraj več ni. No, očitno sem se motil. Imamo še vedno nekaj pacientov, v tem primeru v Italiji, ki se kurijo proti kadilcem ...prikaži več brez kakršnegakoli razloga. A dihanje še je dovoljeno?

  • nergač 19:37 06.avgust 2011.

    zadnji čas, pri nas bi bilo treba storiti enako!