Magazin
44 ogledov

15 naj evropskih plaž

St. Ives, Velika Britanija
1/15
Shutterstock
Po najboljših plažah Italije še TripAdvisorjev izbor 15 najboljših evropskih plaž. Veliko se zdi Velike Britanije, pogrešamo Hrvaško, več Grčije in Portugalske in še koga, zvezda izbranih plaž pa je pesek. A čeprav se s TripAdvisorjem ne strinjamo, se je vedno lepo vsaj v glavi prestaviti na morje.
Komentarjev 2
  • Stolp 15:32 08.julij 2011.

    Kot prvo so zemljepisne pojme in turška imena pobrkljali pri Tripadvisorju. Je pa res, da mora profesionalni novinar napisati pravilno, tudi če je v članku ali viru napačno. Ne samo pravopisno, temveč tudi vsebinsko. Biti mora pač razgledan. Moja mama ...prikaži več je bila pri uglednem slovenskem časopisu, kjer je bil to imperativ!Kot drugo, je Hrvaška pomembna bolj v glavah Slovencev kot pa celotne Evrope. Iz tega vidika me ne preseneča pomanjkanje plaž iz nje. Me pa preseneča npr. popolna odsotnost francoskih plaž. Ne samo sredozemskih, tudi atlantskih, če imajo že toliko Britanskih(kar je posledica pač tega da je ta portal tudi anglosaksonski).

  • Avatar Zala
    Zala 17:53 07.julij 2011.

    Najprej, da razčistimo zemljepisne pojme........ nobena od omenjenih turških plaž, katerih imena ste tudi napačno zapisali, ne sodi v evropski del Turčije. Od novinarja bi se pričakovalo, da pozna zemljepiso snov na nivoju osnovne šole, recimo, da je to minimum. ...prikaži več. Ayia Napa je res lepa plaža z dih jemajočo barvo morja, ampak definitivno manjka Hrvaška. Lahko, da so pripravljalci izbora imeli v mislih urejenost in ne samo lepoto, ker angleške plaže pa res niso nič posebnega, pa še morje je hladno.