Kako izbrati sadni sok

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zelo zdrav! Predvsem takšen bi moral biti sadni sok, ki ga kupite v trgovini, saj je narejen iz sadja. A v resnici je lahko vse kaj drugega kot zdrav. Na kaj morate biti pozorni, če kupujete sok v tetrapaku oziroma steklenici? Na hitro si oglejte sok.
Oglej si celoten članek

Katera sestavina je navedena na prvem mestu? Če je na soku, ki naj bi bil grenivkin, na prvem mestu grozdni sok, to pomeni, da je v njem več grozdja kot grenivke. Torej?

Stoodstoten ali ne? Na nemalo sokovih piše, da so "stoodstotno sadni", a različni aditivi in konzervansi to trditev spodbijajo. Izberite sok brez konzervansov.

Je v soku pulpa? Pulpa organizem oskrbi z vlakninami. Sokovi s pulpo so tudi stvar okusa, a če želite vlaknine, izberite ne povsem "gladko precejene" sokove.

Koliko je vitamina C? Že kozarec kakovostnega pomarančnega soka pokrije velik delež dnevnih potreb po vitaminu C. Na embalaži sokov je običajno označeno, koliko vitamina C je v soku oziroma koliko soka naj bi popili.

Koliko je sladkorja? Vedno stavite na sokove brez dodanega sladkorja. Sokovi slabše kakovosti lahko v litru vsebujejo kar nekaj žličk sladkorja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.