Kako je videti mesto ponoči?

Foto: Janez Vlachy
Foto: Janez Vlachy
Nocoj ob 19.30 bo v ateljejski galeriji Mikado v Ljubljani svoje fotografske izdelke na ogled postavil znani fotograf Janez Vlachy. Njegova nova razstava nosi naslov Mesto noč.
Oglej si celoten članek

Razstave s katerimi se je do sedaj največkrat predstavljal Janez Vlachy, so vsebovala dela, ki so človeka prepričala, da gre za odličnega fotografa, zlasti v tehničnem smislu. Tisto, kar je bilo v njegovih posnetkih najbolj zanimivo je, da mu je uspelo naštudirati figuro v ateljejskem prostoru, njegovi portreti in mehko erotične fotografije, po katerih je tudi sicer najbolj znan, so praktično narejene brezhibno in velja zapisati, da ima avtor razvit smisel za poudarjanje naravne, predvsem ženske lepote.

Za svojo novo razstavo pa je pripravil dela, ki se bistveno razlikujejo od tistih, ki so sicer poznane iz njegove produkcije. Gre za posnetke, ki niso nastali v ateljeju, pač pa na prostem in predstavljajo določeno nadaljevanje krajinske fotografije. A te fotografije niso vpete v tradicionalne sheme, pač pa predstavljajo izrazito novejše dojemanje te vsebine. Dogajanje, ki avtorja zanima, je postavljeno v mesto in zajema arhitekturo, ki je že kot takšna zanimiva in predstavlja dekorativno komponento.

V tem smislu avtor nadaljuje z načinom, ki ga opredeljuje glamur, vendar na področju, kjer so figure izključene. Njegova nova stopnja fotografskega razvoja oziroma serija, ki je prvič razstavljena, zato predstavlja inovativno kapaciteto in domiselno likovno celoto.

Cena vstopnice je neznana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.