Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Kako je videti mesto ponoči?

Mesto noč Janez Vlachy
Nocoj ob 19.30 bo v ateljejski galeriji Mikado v Ljubljani svoje fotografske izdelke na ogled postavil znani fotograf Janez Vlachy. Njegova nova razstava nosi naslov Mesto noč.

Razstave s katerimi se je do sedaj največkrat predstavljal Janez Vlachy, so vsebovala dela, ki so človeka prepričala, da gre za odličnega fotografa, zlasti v tehničnem smislu. Tisto, kar je bilo v njegovih posnetkih najbolj zanimivo je, da mu je uspelo naštudirati figuro v ateljejskem prostoru, njegovi portreti in mehko erotične fotografije, po katerih je tudi sicer najbolj znan, so praktično narejene brezhibno in velja zapisati, da ima avtor razvit smisel za poudarjanje naravne, predvsem ženske lepote.

Za svojo novo razstavo pa je pripravil dela, ki se bistveno razlikujejo od tistih, ki so sicer poznane iz njegove produkcije. Gre za posnetke, ki niso nastali v ateljeju, pač pa na prostem in predstavljajo določeno nadaljevanje krajinske fotografije. A te fotografije niso vpete v tradicionalne sheme, pač pa predstavljajo izrazito novejše dojemanje te vsebine. Dogajanje, ki avtorja zanima, je postavljeno v mesto in zajema arhitekturo, ki je že kot takšna zanimiva in predstavlja dekorativno komponento.

V tem smislu avtor nadaljuje z načinom, ki ga opredeljuje glamur, vendar na področju, kjer so figure izključene. Njegova nova stopnja fotografskega razvoja oziroma serija, ki je prvič razstavljena, zato predstavlja inovativno kapaciteto in domiselno likovno celoto.

Cena vstopnice je neznana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.