Kako najhitreje do lepega ravnega trebuha

Foto: Profimedia
Maščobe na trebuhu se je težko znebiti, a obstaja nekaj trikov, s katerimi vam bo zagotovo uspelo.
Oglej si celoten članek

Utrdite srednji del telesa
Če si želite čvrstega ravnega trebuščka, morate telovaditi. A vaje za moč in bolj čvrste mišice niso dovolj. Kombinirati jih je treba s kardio treningi in uvesti bolj zdrav jedilnik. Najbolj učinkovite so seveda vaje za učvrstitev srednjega dela telesa.

Primer:
20 trebušnjakov
12-sekundni plank
8-krat dvignite obe nogi (Uležite se na hrbet, dajte roke pod glavo in hkrati dvignite obe nogi.)
Vaje ponovite trikrat!

Presnovo bodo pospešili kardio treningi
Da bi se na trebuhu videle mišice, morate najprej izgubiti maščobo. To boste najlažje dosegli s kardio treningi. Vsaj dvakrat na teden tecite, kolesarite ali plavajte po eno uro.

Prava prehrana
Porabiti morate več kalorij, kot ste jih zaužili. Za zajtrk ali prigrizek pred treningi si privoščite živila, ki vam bodo dala energijo. Jejte lahko prebavljive ogljikove hidrate. Za zajtrk so idealni ovseni kosmiči, oreščki, jogurt in sadje. Po treningu in za večerjo pa jejte beljakovine, ki so pomembne za mišice. Ne bojte se maščob. Že dalj časa velja, da nenasičenih maščobnih kislin, kot jih najdemo v oreščkih, avokadu in olivnem olju, telo ne pretvori v maščobo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.