Magazin > Lepota & telo
1365 ogledov

Kako najhitreje do lepega ravnega trebuha

trebuh
Maščobe na trebuhu se je težko znebiti, a obstaja nekaj trikov, s katerimi vam bo zagotovo uspelo.

Utrdite srednji del telesa
Če si želite čvrstega ravnega trebuščka, morate telovaditi. A vaje za moč in bolj čvrste mišice niso dovolj. Kombinirati jih je treba s kardio treningi in uvesti bolj zdrav jedilnik. Najbolj učinkovite so seveda vaje za učvrstitev srednjega dela telesa.

Primer:
20 trebušnjakov
12-sekundni plank
8-krat dvignite obe nogi (Uležite se na hrbet, dajte roke pod glavo in hkrati dvignite obe nogi.)
Vaje ponovite trikrat!

Presnovo bodo pospešili kardio treningi
Da bi se na trebuhu videle mišice, morate najprej izgubiti maščobo. To boste najlažje dosegli s kardio treningi. Vsaj dvakrat na teden tecite, kolesarite ali plavajte po eno uro.

Prava prehrana
Porabiti morate več kalorij, kot ste jih zaužili. Za zajtrk ali prigrizek pred treningi si privoščite živila, ki vam bodo dala energijo. Jejte lahko prebavljive ogljikove hidrate. Za zajtrk so idealni ovseni kosmiči, oreščki, jogurt in sadje. Po treningu in za večerjo pa jejte beljakovine, ki so pomembne za mišice. Ne bojte se maščob. Že dalj časa velja, da nenasičenih maščobnih kislin, kot jih najdemo v oreščkih, avokadu in olivnem olju, telo ne pretvori v maščobo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.