Zdravje > Fitnes
828 ogledov

Zato bo prekinitev diete koristila

Debelost
Prekinitev shujševalne diete bi vam lahko pomagala pri izgubi telesne teže, ugotavlja raziskava, ki so jo vodili strokovnjaki s Univerze v Tasmaniji in ki so jo objavli v reviji Journal for Obesity.

Namen raziskave je bil, da bi odkrili učinke nadaljevanja diete in učinke prekinitev diete. V raziskavo je bilo vključenih 51 debelih moških, ki so bili 16 tednov na strogi dieti.

Eni so morali neprekinjeno nadaljevati z dieto, drugi so z dieto prekinili za dva tedna in nato z njo nadaljevali še 30 tednov.

Tisti, ki so prekinili z dieto za dva tedna, so izgubili več teže, po koncu diete pa so pridobili manj kilogramov kot ostali.

Ponovni zagon presnove

Šest mesecev po koncu diete so moški, ki so vmes prekinili z dieto, v povprečju izgubili in obdržali osem kilogramov manj kot tisti, ki z dieto niso prekinili.

Strokovnjaki pojasnjujejo, da se telo pri dieti bori proti izgubi kilogramov. Zato se po koncu diete lažje zredimo. S tem, ko prekinemo z dieto, po mnenju avtorjev raziskave sprožimo ponovni “zagon” presnove, ki omili “boj” telesa proti izgubi kilogramov.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.