Kako pogosto prati rjuhe?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tretjino svojega življenja preživimo v spalnici, kar v povprečju znese okoli 56 ur na teden. Kako pogosto je torej priporočljivo prati posteljnino?
Oglej si celoten članek

Če bi rjuhe pogledali z mikroskopom, bi bili presenečeni, kaj vse se skriva med njimi. Odmrli delci kože, morebitne drobtinice hrane, ki smo si jo privoščili v postelji, ostanki olja, s katerim nas je zmasiral naš partner, vonj po potu in ostale telesne tekočine ...

Mary Zeitler z Whirlpool Inštituta zato priporoča njihovo redno pranje - vsaj enkrat na teden in opozarja, da jih v pralni stroj ni pametno naložiti preveč naenkrat. Pri tem je potrebno paziti tudi na to, da istočasno z rjuhami ne peremo drugega perila, meni Zeitlerova, saj se manjši kosi lahko zapletejo v njih.

Med obdobij, ko ozračje prežemata prehlad in gripa, perite na bolj vroči temperaturi!

Bele bombažne rjuhe in rjuhe svetlejših odtenkov se perejo na skoraj katerikoli temperaturi vode. Zeitlerova sicer med obdobij, ko ozračje prežemata prehlad in gripa, priporoča pranje v bolj vroči vodi, saj bo to pomagalo znižati stopnjo alergenov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.