Magazin > Lepota & telo
45 ogledov

Kako pogosto prati rjuhe?

rjuhe Žurnal24 main
Tretjino svojega življenja preživimo v spalnici, kar v povprečju znese okoli 56 ur na teden. Kako pogosto je torej priporočljivo prati posteljnino?

Če bi rjuhe pogledali z mikroskopom, bi bili presenečeni, kaj vse se skriva med njimi. Odmrli delci kože, morebitne drobtinice hrane, ki smo si jo privoščili v postelji, ostanki olja, s katerim nas je zmasiral naš partner, vonj po potu in ostale telesne tekočine ...

Mary Zeitler z Whirlpool Inštituta zato priporoča njihovo redno pranje - vsaj enkrat na teden in opozarja, da jih v pralni stroj ni pametno naložiti preveč naenkrat. Pri tem je potrebno paziti tudi na to, da istočasno z rjuhami ne peremo drugega perila, meni Zeitlerova, saj se manjši kosi lahko zapletejo v njih.

Med obdobij, ko ozračje prežemata prehlad in gripa, perite na bolj vroči temperaturi!

Bele bombažne rjuhe in rjuhe svetlejših odtenkov se perejo na skoraj katerikoli temperaturi vode. Zeitlerova sicer med obdobij, ko ozračje prežemata prehlad in gripa, priporoča pranje v bolj vroči vodi, saj bo to pomagalo znižati stopnjo alergenov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.