Kako premagati popočitniško depresijo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zaključek počitnic sicer pomeni polne baterije, a pri nekaterih lahko konec lepega povzroči pravo nejevoljo in celo depresijo. Kako se spopasti s tem?
Oglej si celoten članek

Skoraj vsak se je že kdaj srečal s slabo voljo zaradi konca počitnic, kar pa lahko premagate z nekaj preprostimi potezami:

Organizirajte dnevne izlete. To je odličen način, kako se lahko poletje nadaljuje kot na dopustu. Zraven lahko povabite še prijatelje ali sorodnike in v preostanku poletja obiščite bližnje kraje, ki jih še niste videli.

Preživljajte čas s prijatelji. Vaši prijatelji se po koncu počitnic najbrž počutijo enako kot vi, zato to izkoristite za druženje. Skupaj počnite stvari, ki vas veselijo in s tem prekinite dnevno rutino, ob kateri lahko spet zapadete v depresijo.

Čimveč časa preživite zunaj. Ko se vrnete s počitnic, ne postanite zapornik službe, temveč vsak prosti trenutek preživite zunaj. Če je popoldne prevroče, organizirajte družabne večere, ali pa se rekreirajte.

Začnite načrtovati naslednje počitnice. Z razmišljanjem o naslednji počitniški destinaciji bo slaba volja o preteklih počitnicah hitro skopnela. Osredotočite se na to, katere kraje bi še radi obiskali in začnite poizvedovati, kaj vse lahko tam vidite.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.