Magazin
24 ogledov

Kako premagati popočitniško depresijo

ženska kovček počitnice Shutterstock
Zaključek počitnic sicer pomeni polne baterije, a pri nekaterih lahko konec lepega povzroči pravo nejevoljo in celo depresijo. Kako se spopasti s tem?

Skoraj vsak se je že kdaj srečal s slabo voljo zaradi konca počitnic, kar pa lahko premagate z nekaj preprostimi potezami:

Organizirajte dnevne izlete. To je odličen način, kako se lahko poletje nadaljuje kot na dopustu. Zraven lahko povabite še prijatelje ali sorodnike in v preostanku poletja obiščite bližnje kraje, ki jih še niste videli.

Preživljajte čas s prijatelji. Vaši prijatelji se po koncu počitnic najbrž počutijo enako kot vi, zato to izkoristite za druženje. Skupaj počnite stvari, ki vas veselijo in s tem prekinite dnevno rutino, ob kateri lahko spet zapadete v depresijo.

Čimveč časa preživite zunaj. Ko se vrnete s počitnic, ne postanite zapornik službe, temveč vsak prosti trenutek preživite zunaj. Če je popoldne prevroče, organizirajte družabne večere, ali pa se rekreirajte.

Začnite načrtovati naslednje počitnice. Z razmišljanjem o naslednji počitniški destinaciji bo slaba volja o preteklih počitnicah hitro skopnela. Osredotočite se na to, katere kraje bi še radi obiskali in začnite poizvedovati, kaj vse lahko tam vidite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.