Magazin
24 ogledov

5 naj nasvetov za potovanje

potovanje Shutterstock
Nasveti za potovanje in raziskovanje nove dežele ali mesta, vedno pridejo prav, še posebej, če jih dobite od pravega raziskovalca.

Britanski raziskovalec, televizijski voditelj in pisatelj Benedict Allen je skupaj zbral pet najboljši nasvetov za potovanje.

Znebite se vodnika

Ne dobesedno, ampak skušajte se oddaljiti od znanja in nasvetov, ki jih preberete v knjigah. Svojo destinacijo dobro preučite, ko ste še doma, in si skušajte začrtati svojo pot, tako sploh ne boste potrebovali vodnika. V nasprotnem primeru boste samo hodili po stopinjah nekoga drugega.

Poiščite džunglo

Če imate možnost resnično obiskati džunglo, storite to, sicer pa se lotite raziskovanja česa neznanega, kjer ni bilo že na tisoče turistov. Stopite iz svojega mehurčka, pravi Benedict.

Naučite se več o zvezdah

"Na svojih potovanjih se velikokrat ozrem v nebo in občudujem zvezde na neonesnaženem nebu. Nekatere zvezde in planeti so videti tako kot doma, nekatere pa so povsem nove, ali pa so videti, kot da so obrnjene na glavo."

Zbirajte

Nekateri ljudje med potovanji radi pišejo dnevnik in tako beležijo, kaj so doživeli. Če pa niste takšen tip človeka, zbirajte različne predmete, svetuje Benedict. "Shranite avtobusno vozovnico, kartico restavracije, ali pa list od drevesa! Vsi ti predmeti vas bodo po koncu potovanja lepo spominjali na kraj, ki ste ga obiskali."

Domačini so prijazni

"Mnogi so prepričani, da so domačini nevarni in agresivni, a v 25 letih potovanj sem se naučil, da so daleč od tega. Skušajte se spoprijateljiti z njimi , bodite prijazni, upoštevajte njihove nasvete. Če bodo ugotovili, da vas resnično zanima njihova kultura, vas bodo sprejeli medse," je še razložil.

Komentarjev 1
  • anja.scuka 12:16 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **