Magazin
31 ogledov

10 foto nasvetov za poletne počitnice

fotoaparat, fotografiranje Shutterstock
Profesionalni fotograf Drew Gardner, ki je v fotografski objektiv ujel že veliko zvezd, med njimi tudi Guya Ritchieja in Jamieja Oliverja, je zbral deset foto nasvetov za letošnje poletje.

Da bodo vaše poletne fotografije nepozabne in jih boste z veseljem občudovali še leta, se držite desetih nasvetov, ki jih je zbral fotograf Drew Gardner. Z njegovo pomočjo vam čudovite poletne fotografije ne uidejo.

Nov fotoaparat

Če ste si tik pred dopustom omislili nov fotoaparat, ga nujno preizkusite že doma, svetuje Drew. Preverite, kakšne funkcije vam nudi, in ga osvojite, še preden se odpravite na počitnice. Fotoaparat, ki ga ne poznate, vam ne bo služil prav dobro.

Pakiranje opreme

Ko boste pripravljali kovčke, vanje ne spakirajte preveč opreme za fotoaparat. Tu velja pravilo: Manj je več. Drew pa pravi, da s seboj vsekakor vzemite stojalo, saj vam bo v veliko pomoč pri fotografiranju pokrajine in ustvarjanju posnetkov samega sebe.

Zaščita pred krajo

Ker so fotoaparati lahka tarča roparjev, Drew svetuje, da na svojem naredite nekaj umetne škode, saj bo s tem manj privlačen za tatove. To lahko storite tako, da fotoaparat prelepite z izolirnim trakom, tega pa nato malo popraskajte s ključem.

Otroški posnetki

Najboljši posnetki so tisti, ki nastanejo spontano. Zato fotoaparat vedno nosite s sabo, tudi takrat, ko niste na počitnicah, da se bodo otroci navadili nanj. Bodite pozorni med njihovo igro in jih neopazno fotografirajte.

Fotografiranje družine in prijateljev

Večina svoje prijatelje in družino fotografira tako, da naredi posnetek iz daljave, v ozadju pa je lepa pokrajina. Drew pravi, da boste odlično skupinsko fotografijo naredili tako, če boste vse postavili v ospredje in jih fotografirali od pasu navzgor in še višje.

Svetla sončna svetloba

Bodite pozorni pri svetlobi. Svetla sončna svetloba na plaži lahko zmede fotoaparat in če se to zgodi, vam končni rezultat najverjetneje ne bo všeč.

Fotografiranje morja

Če so vam všeč fotografije morja in oceanov, si omislite polariziran filter. Z njegovo pomočjo boste lahko prodrli v globino morja in ujeli odlično modro in zeleno svetlobo, pravi Drew.

Nočni posnetki mest

Če v objektiv radi ujamete utrip mesta, vam bo to še bolje uspelo z načinom twilight (somrak), ki ga ima skoraj vsak digitalni fotoaparat.

Posnetki domačinov

Vaš poletni album bo še bogatejši, če boste v objektiv ujeli posnetke domačinov. Za najboljše posnetke Drew svetuje, da z njimi začnete pogovor, nato pa jih vprašajte, ali jih lahko fotografirate. Več uspeha boste imeli, če vas spoznajo kot osebo in ne kot fotografa.

Ne pozabite na zabavo

Drew na koncu dodaja, da ob fotografiranju nikar ne pozabite na zabavo, naj ne bodo vaše misli osredotočene le na fotografiranje. Fotoaparat vas lahko hitro zasvoji, pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.