Kako se decembra ne boste zredili

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kilogrami. Če ste s hrano pretiravali le en večer, to še ne pomeni katastrofe.
Oglej si celoten članek

Prazničnega druženja v decembru ni brez dobre hrane. December tako po navadi zaključimo z dvema ali tremi kilogrami več. Da ne bi bilo tako tudi letos, smo poiskali nekaj nasvetov priznanih dietetologov.

Obroki tudi čez dan

Ko ste povabljeni na praznično večerjo, čez dan nikar ne stradajte, da bi zvečer lahko več jedli. Za kosilo pojejte uravnotežen obrok, druge prigrizke pa izpustite.

Kadar greste na popoldanski sprejem, pojejte obilen zajtrk, kosilo pa naj bo skromno in lahko. Če vas pred večerjo muči lakota, pojejte pest oreščkov, ki hitro nasitijo.

Zelenjava na pol krožnika

Na sprejemu ali zabavi, kjer hrano ponudijo v samopostrežnem bifeju, si na polovico krožnika naložite zelenjavo, da vam za bolj kalorično hrano ostane le polovica. Izogibajte se mastni hrani. 
Na večerji bodite posebno pozorni na predjedi. Razni minizavitki lahko vsebujejo sto ali več kilokalorij, čeprav vanje ugriznete le enkrat. Pred glavno jedjo raje pojejte juho ali solato.

Hitra hoja za prebavo

Pojedli ste preveč, kaj zdaj? Ne jezite se nase, od ene obilne večerje se še ne boste bistveno zredili. Težave se začnejo, če prenajedanje nadaljujete še naslednje večere. Dan po obilni večerji pijte veliko vode in vsaj pol ure hitro hodite – tako boste spodbudili presnovo. Jejte hrano, bogato z vlakninami, polnozrnate žitarice, sadje in zelenjavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.