Kako sem živel, ko sem bil mrtev

Foto: Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
Foto: Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
Kaj se zgodi, ko si mrtev? Vas zanima? V Kulturnem centru Rogaška Slatina odgovore poiščite v burleski Ko sem bil mrtev, ki jo bodo uprizorili ob 19.30.
Oglej si celoten članek

Ko sem bil mrtev je zasnovan na motivu moža, ki napove svojo smrt, nato pa izgine in se znova pojavi z lažno identiteto.

Junak (Alojz Svete) burleske Ernsta Lubitscha je lahkoživ bonvivan, ki se ob večerih rad izmuzne od doma in predaja veselju s šahiranjem v radoživi moški družbi. Bolj kot ženo (Janez Škof) to moti njegovo taščo (Jernej Šugman), ki mu lepega dne oziroma sredi noči zaklene vrata, nesrečni mož pa mora prespati na neudobnem stopnišču.

Naslednjega dne napove samomor in izgine. Namesto v smrt se odpravi v svobodo samskega življenja. Domnevna vdova žaluje, mož pa se tudi kmalu naveliča postopanja. V svoj nekdanji dom in k ženi, ki jo vendar ljubi, se vrne v vlogi služabnika. A tašča že išče novega ženina za užaloščeno hčer. In ji ga tudi uspe privesti domov. Kaj vse bo napletel lažni služabnik, da bo osmešil snubca (Boris Mihalj), ponovno osvojil ženo in se končno tudi znebil tečne tašče?

Cena vstopnice je 15 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.