Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Kako sem živel, ko sem bil mrtev

Ko sem bil mrtev Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
Kaj se zgodi, ko si mrtev? Vas zanima? V Kulturnem centru Rogaška Slatina odgovore poiščite v burleski Ko sem bil mrtev, ki jo bodo uprizorili ob 19.30.

Ko sem bil mrtev je zasnovan na motivu moža, ki napove svojo smrt, nato pa izgine in se znova pojavi z lažno identiteto.

Junak (Alojz Svete) burleske Ernsta Lubitscha je lahkoživ bonvivan, ki se ob večerih rad izmuzne od doma in predaja veselju s šahiranjem v radoživi moški družbi. Bolj kot ženo (Janez Škof) to moti njegovo taščo (Jernej Šugman), ki mu lepega dne oziroma sredi noči zaklene vrata, nesrečni mož pa mora prespati na neudobnem stopnišču.

Naslednjega dne napove samomor in izgine. Namesto v smrt se odpravi v svobodo samskega življenja. Domnevna vdova žaluje, mož pa se tudi kmalu naveliča postopanja. V svoj nekdanji dom in k ženi, ki jo vendar ljubi, se vrne v vlogi služabnika. A tašča že išče novega ženina za užaloščeno hčer. In ji ga tudi uspe privesti domov. Kaj vse bo napletel lažni služabnik, da bo osmešil snubca (Boris Mihalj), ponovno osvojil ženo in se končno tudi znebil tečne tašče?

Cena vstopnice je 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.