Kam na martinovanje?

Foto: Žurnal24
Kulinarični vrhunec jeseni praznujte v eni izmed treh slovenskih vinorodnih dežel.
Oglej si celoten članek

Jesenska tržnica, kostanj ter kuhanje polente po starem in drugih briških jedi bodo poleg obvezne degustacije vin po lokalnih kleteh zaznamovali letošnji martinov konec tedna v Goriških brdih. Brici so letos pripravili tudi svetlobne projekcije, ustvarjalne in kulinarične delavnice ter prikaz opletanja steklenic – kjantaric. V brdih podpirajo akcijo Vinske družbe Slovenije – Ob vinu vodo. Vedno. Zato bodo ob degustacijah vinarji ponujali brezplačno vodo.

Ogled ormoške kleti

Ob prazniku, ko mošt postane vino, bodo v soboto, 9. novembra, v Ormožu organizirali vodene oglede gradu in kleti Jeruzalem Ormož, kjer boste lahko pokusili mlado vino. V podravski vinorodni deželi, kamor spada Ormož, sicer prevladujejo bela vina, polna cvetnih in sadnih arom. V soboto se lahko v okviru projekta Vino udeležite tudi delavnice Vino in kulinarika – uvod v sommelierstvo.

Na sprehod v Prekmurje

V Moravskih Toplicah bodo martinovo zaznamovali s sprehodom "v nevihti jesenskega žutoga listja". Dvanajstkilometrski pohod do Ivanovcev se bo začel v soboto, 9. novembra, ob 9.30 v Martjancih ali pa ob 10. uri v Moravskih Toplicah.

Martinovanje na Krki

V deželi cvička pripravljajo Martinovanje na Rudolfovem splavu z vožnjo po okljuku reke Krke. Cena martinovanja na splavu, v katero so vključeni degustacija vina, kostanj in darilo, je 13 evrov na osebo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:03 26. Oktober 2013.

    martinovanje? v takšni situaciji v naši "novi švici" so take reklame malo neokusne glede na to, da se vedno več …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.