Magazin
63 ogledov

Kam na martinovanje?

vino Shutterstock
Kulinarični vrhunec jeseni praznujte v eni izmed treh slovenskih vinorodnih dežel.

Jesenska tržnica, kostanj ter kuhanje polente po starem in drugih briških jedi bodo poleg obvezne degustacije vin po lokalnih kleteh zaznamovali letošnji martinov konec tedna v Goriških brdih. Brici so letos pripravili tudi svetlobne projekcije, ustvarjalne in kulinarične delavnice ter prikaz opletanja steklenic – kjantaric. V brdih podpirajo akcijo Vinske družbe Slovenije – Ob vinu vodo. Vedno. Zato bodo ob degustacijah vinarji ponujali brezplačno vodo.

Ogled ormoške kleti

Ob prazniku, ko mošt postane vino, bodo v soboto, 9. novembra, v Ormožu organizirali vodene oglede gradu in kleti Jeruzalem Ormož, kjer boste lahko pokusili mlado vino. V podravski vinorodni deželi, kamor spada Ormož, sicer prevladujejo bela vina, polna cvetnih in sadnih arom. V soboto se lahko v okviru projekta Vino udeležite tudi delavnice Vino in kulinarika – uvod v sommelierstvo.

Na sprehod v Prekmurje

V Moravskih Toplicah bodo martinovo zaznamovali s sprehodom "v nevihti jesenskega žutoga listja". Dvanajstkilometrski pohod do Ivanovcev se bo začel v soboto, 9. novembra, ob 9.30 v Martjancih ali pa ob 10. uri v Moravskih Toplicah.

Martinovanje na Krki

V deželi cvička pripravljajo Martinovanje na Rudolfovem splavu z vožnjo po okljuku reke Krke. Cena martinovanja na splavu, v katero so vključeni degustacija vina, kostanj in darilo, je 13 evrov na osebo.

Komentarjev 1
  • sasquatch 23:03 26.oktober 2013.

    martinovanje? v takšni situaciji v naši "novi švici" so take reklame malo neokusne glede na to, da se vedno več ljudi s težavo prebija iz dneva v dan