Kanadčan obseden z Božičkom

Foto: Žurnal24 Jean-Guy Laquerre priznava, da je z Božičkom nekoliko obseden. (Foto: YouTube)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Upokojeni kanadski učitelj Jean-Guy Laquerre je zbral več kot 25 tisoč figuric in drugih predmetov s podobo Božička in se s tem zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov.
Oglej si celoten članek

Prvega Božička je Kanadčan dobil leta 1988, ko je od tete podedoval figurico iz papirne mase, izdelano na začetku prejšnjega stoletja. Figurice je nato začel zbirati, zbirateljstvo pa je z leti preraslo v strast. Doslej je tako zbral 25.139 figuric in drugih predmetov z Božičkom.

Vsako leto za božič z zbranimi kipci okrasi svoj skromni dom v kanadski provinci Ontario. Upokojenec pravi, da bi imel še več figuric, če bi le doma imel prostor zanje. Kljub prostorski stiski pa se včasih ne more premagati in kupi novega Božička za zbirko.

Priznava še, da je z Božički nekoliko obseden. Tako ima poleg figuric tudi prte, blazine, odeje in posterje z Božičkom, prijazni dobri mož pa krasi celo pokrov njegove straniščne školjke. Ima tudi 1300 različnih papirnatih prtičkov z Božičkom.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.