Magazin > Bizarno
33 ogledov

Kanadčan obseden z Božičkom

Jean-Guy Laquerre priznava, da je z Božičkom nekoliko obseden. (Foto: YouTube)
1/2
Žurnal24 main
Upokojeni kanadski učitelj Jean-Guy Laquerre je zbral več kot 25 tisoč figuric in drugih predmetov s podobo Božička in se s tem zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

Prvega Božička je Kanadčan dobil leta 1988, ko je od tete podedoval figurico iz papirne mase, izdelano na začetku prejšnjega stoletja. Figurice je nato začel zbirati, zbirateljstvo pa je z leti preraslo v strast. Doslej je tako zbral 25.139 figuric in drugih predmetov z Božičkom.

Vsako leto za božič z zbranimi kipci okrasi svoj skromni dom v kanadski provinci Ontario. Upokojenec pravi, da bi imel še več figuric, če bi le doma imel prostor zanje. Kljub prostorski stiski pa se včasih ne more premagati in kupi novega Božička za zbirko.

Priznava še, da je z Božički nekoliko obseden. Tako ima poleg figuric tudi prte, blazine, odeje in posterje z Božičkom, prijazni dobri mož pa krasi celo pokrov njegove straniščne školjke. Ima tudi 1300 različnih papirnatih prtičkov z Božičkom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.