Kaneloni s šunko in sirom

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Ko vam ostanejo palačinke, jih shranite za naslednji dan in pripravite kanelone. Mi smo se danes odločili za klasiko, vi pa jih lahko napolnite z najljubšim nadevom.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Za palačinke:

  • 200 g moke (gladke)
  • 2–3 jajca
  • 400 ml mleka
  • 100 ml mineralne vode
  • kanček olja (ali tekočega masla)
  • sol
  • muškatni orešček

Za nadev:

  • 8 rezin šunke (ne pretankih)
  • 150–200 g sira (kockic ali rezin)

Za paniranje:

Priprava:

  • Za kanelone s šunko in sirom najprej v posodi gladko zmešamo moko z jajci, mlekom, mineralno vodo in tekočim maslom. Začinimo s ščepcem soli in muškatnim oreščkom ter pustimo stati dobrih 15 minut.
  • V ponvi za palačinke segrejemo malo olja, vlijemo nekaj testa in ga enakomerno porazdelimo. Zlatorjavo zapečemo na obeh straneh in damo iz ponve. Ponovimo in tako spečemo 8 palačink.
  • Rezine šunke obložimo s sirom in zvijemo v majhne rolice. Vsako rolico položimo na palačinko in zvijemo skupaj, pri tem pa zarobimo zunanje robove. Lahko pritrdimo z zobotrebci.
  • Za paniranje v krožnik ubijemo jajca in jih žvrkljamo. Kanelone najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in na koncu v drobtinah. V večji ponvi segrejemo zadostno količino olja in kanelone ocvremo, da postanejo zlatorjavi. H kanelonom s šunko in sirom se prilega zelena solata.

več receptov za okusne kanelone poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.