Magazin
730 ogledov

Kaneloni s šunko in sirom

kaneloni Blanka Kefer
Ko vam ostanejo palačinke, jih shranite za naslednji dan in pripravite kanelone. Mi smo se danes odločili za klasiko, vi pa jih lahko napolnite z najljubšim nadevom.

Sestavine:

Za palačinke:

  • 200 g moke (gladke)
  • 2–3 jajca
  • 400 ml mleka
  • 100 ml mineralne vode
  • kanček olja (ali tekočega masla)
  • sol
  • muškatni orešček

Za nadev:

  • 8 rezin šunke (ne pretankih)
  • 150–200 g sira (kockic ali rezin)

Za paniranje:

Priprava:

  • Za kanelone s šunko in sirom najprej v posodi gladko zmešamo moko z jajci, mlekom, mineralno vodo in tekočim maslom. Začinimo s ščepcem soli in muškatnim oreščkom ter pustimo stati dobrih 15 minut.
  • V ponvi za palačinke segrejemo malo olja, vlijemo nekaj testa in ga enakomerno porazdelimo. Zlatorjavo zapečemo na obeh straneh in damo iz ponve. Ponovimo in tako spečemo 8 palačink.
  • Rezine šunke obložimo s sirom in zvijemo v majhne rolice. Vsako rolico položimo na palačinko in zvijemo skupaj, pri tem pa zarobimo zunanje robove. Lahko pritrdimo z zobotrebci.
  • Za paniranje v krožnik ubijemo jajca in jih žvrkljamo. Kanelone najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in na koncu v drobtinah. V večji ponvi segrejemo zadostno količino olja in kanelone ocvremo, da postanejo zlatorjavi. H kanelonom s šunko in sirom se prilega zelena solata.

več receptov za okusne kanelone poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.