Karamelizirana jabolka

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Vas mikajo velike, okrogle, sladke in sadne lizike, ki se v prazničnih dne smejijo s stojnic pri nas in v tujini? Za jabolčne lizike smo poiskali preprost recept.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 6 manših jabolk
  • 200 g karamelnega obliva
  • 2 žlici mleka
  • 300 g lešnikov
  • papir za peko
  • 6 špil


Priprava:

  • Jabolka operite in vanje zapičite špile. Večji pekač obložite s papirjem za peko.
  • Lešnike srednje grobo nasekljajte v multipraktiku. Stresite jih na globji krožnik.
  • V vodni kopeli stopite karemelni obliv, ki ste mu primešali tudi mleko.
  • Ko je obliv pripravljen, jabolka hitro enega za drugim potopite vanj, malo odcedite in povaljajte v lešnikih.
  • Jabolka položite na pekač in počakajte, da se karamela popolnoma strdi.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.