Magazin
256 ogledov

Karamelizirana jabolka

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Vas mikajo velike, okrogle, sladke in sadne lizike, ki se v prazničnih dne smejijo s stojnic pri nas in v tujini? Za jabolčne lizike smo poiskali preprost recept.

Potrebujete:

  • 6 manših jabolk
  • 200 g karamelnega obliva
  • 2 žlici mleka
  • 300 g lešnikov
  • papir za peko
  • 6 špil


Priprava:

  • Jabolka operite in vanje zapičite špile. Večji pekač obložite s papirjem za peko.
  • Lešnike srednje grobo nasekljajte v multipraktiku. Stresite jih na globji krožnik.
  • V vodni kopeli stopite karemelni obliv, ki ste mu primešali tudi mleko.
  • Ko je obliv pripravljen, jabolka hitro enega za drugim potopite vanj, malo odcedite in povaljajte v lešnikih.
  • Jabolka položite na pekač in počakajte, da se karamela popolnoma strdi.


Dober tek!

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.