Kate ne bo poslušna Williamu

Foto: Žurnal24 Med blagoslovom bosta morala ženin in nevesta tudi poklekniti. (Foto: EPA)
Kate Middleton gre po stopinjah svoje pokojne tašče, princese Diane. Tudi sama namreč svojemu izbrancu ne bo obljubila, da ga bo ubogala.
Oglej si celoten članek

V javnost je že prišel zapis poročne ceremonije, ki jo bo vodil canterburyjski nadškof in poglavar Anglikanske cerkve Rowan Williams. Zanimivo je, da besedilo vsebuje tudi že zaročenčeve odgovore. Vsaj vrhovni božji služabniki torej kakšnih presenečenj ne pričakujejo.

Kate bo pred oltar pripeljal njen oče, prstana pa bo pred njuno nataknitvijo na prst blagoslovil nadškof. Med blagoslovom bosta morala ženin in nevesta tudi poklekniti.

Iz prepisa je razvidno tudi, da Kate Middleton svojemu izbrancu ne bo obljubila, da ga bo ubogala, ga pa bo "ljubila, tolažila, spoštovala in podpirala". Podobno zaobljubo je ob poroki s princem Charlesom leta 1981 podala princesa Diana, medtem ko so številne druge kraljeve neveste, vključno s kraljico Elizabeto II. (sicer na njeno izrecno željo), vključile tudi obljubo, da bodo svoje može ubogale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.